Anne Gabriëls-Handels

Hallo! Wat leuk dat je wat meer over mij wilt weten! Mijn naam is Anne en ik ben gedreven om mensen een gezondere leefstijl te laten ervaren. Waarom? Wie wil zich nou niet lekker en gezond in zijn vel voelen. De dag vol energie beginnen en de beste versie van zichzelf zijn?

Op de middelbare school merkte ik al dat mijn passie voornamelijk bij sport en gezondheid lag. Ik heb daarom bewust de keuze gemaakt meer tijd te investeren in sport. De sport die ik beoefende was volleybal. Hiermee ben ik begonnen als klein meisje van 5 jaar oud en uiteindelijk doorgegroeid tot eredivisie niveau. Was dit een gemakkelijke weg? Nee, door mijn lengte van 1.73 meter, wat voor de volleybal wereld erg klein is, waren mensen niet meteen overtuigd van mijn kunnen en heb ik vaak afwijzingen ontvangen door clubs. Met hard werken, veel discipline en een gezonde leefstijl kon ik mijn kunde uit sprongkracht en snelheid halen, waardoor ik het niveau gehaald heb waar ik van droomde, namelijk spelen in de eredivisie.
Door mijn passie in sport en gezondheid ben ik een HBO-sportopleiding gaan volgen. Mijn interesse heeft altijd gelegen bij het begeleiden van specifieke doelgroepen, zoals overgewicht, COPD en Diabetes type 2. Waarom? Deze gezondheidsziektes zijn zoveel meer dan ‘iets te veel eten’ of ‘iets te weinig bewegen’. Het is echt een proces, wat tijd kost en voornamelijk te maken heeft met blijvende gedragsverandering. Hoe komt het dat jij doet wat je doet en wat zou je willen?

Gedurende mijn opleiding ben ik me al gaan verdiepen in voeding, maar ik zocht nog verdieping. Die heb ik gevonden in de opleiding ‘voeding en suppletieadviseur gevorderd’. Wat doet gezonde voeding voor je lichaam en hoe kun je in plaats van symptomen bestrijden, symptomen verhelpen door geen medicatie met bijwerkingen in je lichaam te stoppen, maar simpelweg door je voeding aan te passen. Om alle leefstijl-factoren samen te brengen, heb ik daarna de post HBO-opleiding leefstijlcoach afgerond aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Hier werd extra aandacht besteed aan het stukje gedragsverandering maar ook zeker de andere leefstijlfactoren: slaap, stress, ontspanning en zingeving. Nu is het tijd om mijn kennis en ervaring aan jou over te brengen en hopelijk ook jou aan te steken met mijn leefstijl-enthousiasme!

Mijn vrije tijd besteed ik voornamelijk aan mijn gezin met twee kindjes van 4 en 2 jaar oud. We houden van op vakantie gaan en nieuwe plekken ontdekken, liefst in andere culturen waarin zoveel te ontdekken is. Ik houd nog steeds erg van sport, en wissel dan ook fitness, volleybal en buitensporten graag af. Daarnaast spreek ik graag af om een avond lekker te tafelen met familie of vrienden en een goed glas rode wijn.

images

 

 

 

 

 

 

 

× Heb je een vraag? Neem contact op via Whatsapp.