Voedingsdeskundige

Voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Voor je energiehuishouding is een gezonde gevarieerde voeding van belang. Naast energie heb je ook voldoende vitaminen en mineralen nodig voor een gezond en sterk lichaam.

Ik bekijk voeding vanuit de orthomoleculaire kant. Orthos betekent: juist, recht of gezond, en moleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde kijk je dus naar vitamines en mineralen. Bij een tekort geeft ons lichaam vele symptomen weer. Vaak worden deze door een pilletje weggestopt. Ik help je om van deze symptomen af te komen en niet te verstoppen met een pil. Puur door gezonde voeding en eventuele suppletie.

De lichamelijke klachten waar je aan kunt denken en die je kunt verbeteren met voeding: artrose, osteoporose, diabetes mellitus type 2, vele huidklachten zoals psoriasis en eczeem, migraine, verminderde vruchtbaarheid, onvruchtbaarheid, PCOS, fibromyalgie, depressie, burn-out

Bij de voedingsbegeleiding ga ik kijken hoe jouw voedingspatroon er nu uitziet. Vervolgens passen we deze aan naar een gezonder voedingspatroon die past bij jou. Daardoor zal het voor jou gemakkelijker zijn dit in jou gewoontes op te nemen. Het moet voor jou een voedingspatroon kunnen zijn waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Voedingstraject (2,5 maanden)
Bij de intake bekijk ik waar jouw lichaam behoefte aan heeft en pas ik jouw voedingspatroon waar nodig aan. Daarna houd jij je voeding bij en kan ik meekijken. Zo ben ik meteen je stok achter de deur. Dan zijn er nog 3 afspraken waar steeds meer tijd tussen zit, zo kan je het jezelf eigen maken, maar kan ik wel nog de puntjes op de i zetten.

Voedingsconsult
Dit is een eenmalig consult waarin ik kijk waar jouw lichaam behoefte aan heeft en je voedingspatroon aanpas. Daarna ga je zelf aan de slag.

Stok achter de deur
Vind jij het fijn om een stok achter de deur te hebben? Voor mij een uitdaging. Na het volgen van een traject zie ik je graag 1 keer in de 3 maanden voor een kort gesprekje en metingen.

× Heb je een vraag? Neem contact op via Whatsapp.